SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Västra Frölunda IF
Fotboll

Västra Frölunda IF, en del av Allsvenskans 100 år!
2024-06-20 13:16

I veckan tilldelades Västra Frölunda IF den allsvenska retrobollen av Svensk Elitfotboll för att visa uppskattning till föreningen för sitt bidrag till svensk fotbollshistoria.

"Väldigt roligt att föreningen uppmärksammas för sitt bidrag till allsvensk historia. Att jag själv har varit en del av det i Västra Frölunda IF, föreningen jag växte upp i, ger stor glädje." säger George Mourad, sportslig ansvarig i föreningens styrelse.

För att läsa mer om allsvenskans 100-årsjubileum. Klicka in på länken här: https://www.svenskelitfotboll.se/allsvensk-retroboll-for-att-hedra-100-ar-av-svensk-fotbollshistoria/

 

 

Simon Andersson, ny klubbchef i Västra Frölunda IF
2024-06-05 13:22

Välkommen vår nya Klubbchef, Simon Andersson


Vi är mycket stolta att kunna meddela att Simon Andersson har tillträtt som vår nya klubbchef! 


Simon, som har en stark lokal förankring, började sitt uppdrag hos oss redan i måndags och vi ser fram emot att ha honom ombord.


Simon har tidigare arbetat som föreningsutvecklare i Näsets SK där han gjorde betydande insatser för att stärka och utveckla föreningens verksamhet. 


Senast kommer han från grannklubben Utsiktens BK, där han var anställd som klubbdirektör. Under sin tid i Utsiktens BK jobbade Simon främst med att starta igång och utveckla ungdomsverksamheten i föreningen samt arbetat gentemot SEF (Svensk Elitfotboll). 


Med sin omfattande erfarenhet inom föreningslivet och sin passion för att utveckla verksamheter är vi övertygade om att Simon kommer att bli en stor tillgång för oss. Hans kunskap och engagemang kommer verkligen att bidra till att stärka vår förening. 


Simon Andersson: 

⁃ Jag ser fram emot att arbeta i en förening med ambitioner. Föreningen gör många bra projekt för barn och ungdomar i området och sportsligt en förening med framåtanda. Det ska bli spännande att vidareutveckla det som redan finns och skapa nya vägar för utveckling i föreningen. 

Varmt välkommen till oss, Simon!

Fredrik Landén klar för Sommarcamp 2024
2024-06-03 14:45

Fredrik Landén klar för VF Sommarcamp! 


Landén har arbetat i 9 år med akademiverksamhet hos IFK Göteborg. Han har tränat många olika lag och årgångar i IFK Göteborg och även kombinerat detta med skolverksamhet. Han har även arbetat aktivt med scouting till blåvitts akademi. Under hans tid i akademiverksamheten har han tränat många spelare som sedemera har tagit klivet till att bli fotbollsproffs.  


Bland annat:

Benjamin Nygren (Nordsjälland) , Rasmus Wikström (Bröndby) Jesper Tolinsson (Lommel City Group) , Oscar Wilhelmsson (SV Darmstadt) , Edwin Andersson (Chelsea & Stoke) , Hussein Carneil (IFK Göteborg A) , Johan Bångsbo (Al-Jazira), Emanuel Tannor (Parma), Demirel Hodzic (Bologna), Sasa Krajisnik (Feyenoord) och många fler som nått elitfotbollen.


Sedan 2022 har Landén arbetat som assisterande tränare i IFK Norrköping där han har varit assisterande till tränare som Rikard Norling, Glen Riddersholm och Andreas Alm. 


Fredrik Landéns tankar om att besöka Västra Frölunda IF:


”En klubb som jag känner till väldigt väl och följt under många år. En klubb som är erkänt duktiga på talangutveckling och att fostra bra människor genom ett bra ledarskap. Har också under många år producerat bra spelare till elitfotbollen. Känns som man är påväg att bygga upp nånting väldigt bra. Så ser fram emot att få träffa spelarna och ledarna i klubben.”

Vi i Västra Frölunda IF är glada över att få in Fredrik Landén som ansvarig instruktör under en av dagarna på vårt Sommarcamp 2024.  


Sommarcampet pågår i 4 dagar vecka 25 och vi hoppas kunna komma ut med fler spännande nyheter innan vi drar igång.

Mer info och anmälan hittar ni i denna länk!

Hemmamatch på Söndag mot Sävedalens IF
2024-05-23 12:22

Nu på Söndag den 26/5 gästar Sävedalens IF, Hovåsvallen för seriematch i division 2 Västra Götaland. 

Matchen spelas på Hovåsvallen med avsparkstid 13:00. 

Ta med vänner och familj så ser vi till att heja fram A-laget.

Gräspremiär på Hovåsvallen
2024-05-07 16:37

På Söndag är det gräspremiär för A-truppen. 

Med det vill vi informera er om att Hovåsvallen blir vår nya hemmaplan över säsongen 2024 pga ombyggnaden av Ruddalen Arena. 


Med detta vill vi även presentera vårt samarbete med Hovås Strandbar.

Hovås Strandbar ligger i anslutning till Hovåsvallen och i detta samarbete kan man på matchdag för 195kr få Högrevsburgare med dryck (Öl / Läsk).


Så ta med nära och kära och kom ner till Hovåsvallen på Söndag 12 Maj när vi tar emot Husqvarna FF med matchstart 14:00. 


Hovås Strandbar öppnar redan klockan 12:00, så kom gärna förbi och njut av en burgare innan matchen börjar. 

Sommarcamp
Sommarcamp 2024
2024-04-26 12:58, Sommarcamp

Nu är det dags att anmäla sig till Frölundas Sommarcamp. 


I samarbete med Bostadsbolaget, Poseidon och Familjebostäder anordnar Västra Frölunda IF ett Fotbollcamp i sommar!

Ett perfekt tillfälle att få garanterad bra fotbollsutbildning!

 

Vår camp kommer att hållas vecka 25 för barn födda mellan 2017/2010.

 

 

V.25 (Välen)     Måndag 17/6 – Torsdag 20/6              10:00 - 14:00

 

På plats kommer vi ha spelare från Västra Frölunda IFs A-lag och även spelare från våra ungdomslag som instruktörer. Vi kommer även erbjuda målvaktsträning för våra unga målvakter på plats. 

 

Kostnaden är 1 100 kr. För barn boende hos något av bostadsbolagen ovan är kostnaden endast 100 kronor då resten subventioneras av dessa med 1 000 kr.  

 

I priset ingår: 

 

- Fotbollsundervisning

- T-shirt

- Lunch  

 

OBS Begränsat antal platser för barn boende hos något av bolagen, först till kvarn principen gäller.

 

Sista anmälningsdag för Västra Frölunda IFs Sommarcamp är: Måndag 14/06

 

Anmälan processas när betalning är gjord.

Betala via SWISH 123 139 3891

Alternativt via bankgiro 646-3566

Anmäl dig i länken nedan via Camps > Sommarcamp:

Anmäl dig till Sommarcamp 2024 

Nyheter från våra lag
Nordic Wellness, 23/05 13:09 
Nordic Wellness, 23/05 13:06 
PARA Fotboll, 30/04 11:41 
Sommarcamp, 26/04 12:58 
Station Linné, 09/04 15:39 
Påsklovscamp, 11/03 13:01 
 
Våra Sponsorer