SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Västra Frölunda IF
Fotboll

Om Västra Frölunda IF

Västra Frölunda IF, grundat år 1930, bär stolt på sina axlar arvet från en rik och mångsidig historia.
Från de första stegen på planen till att kämpa i allsvenskan har vår förening format generationer av idrottare och byggt en kultur av passion, engagemang och gemenskap.


Västra Frölunda IF varit en central aktör i svensk idrottshistoria. År 1987 gjorde föreningen sin allsvenska debut, en framstående prestation som cementerade vår plats i den nationella fotbollsarenan. Trots utmaningar och nedgångar har Västra Frölunda IF aldrig tappat sin strävan efter att återvända till fotbollens högsta nivå. Det är en resa som speglar vår dedikation till ungdomsutveckling och breddidrott.


Vi är stolta över att vara en förening som inte bara siktar på framgång på planen utan också strävar efter att vara en kraft för förändring i samhället. Genom fotbollen använder vi oss som en plattform för att skapa en trygg och inkluderande miljö för unga pojkar och flickor i Västra Göteborg.


Särskilt betonar vi vår PARA-lag, en symbol för vår inklusiva och mångfaldsfrämjande inställning. Det är en påminnelse om att idrottens kraft sträcker sig långt bortom konkurrensen och att varje individ, oavsett förmåga, har en plats hos Västra Frölunda IF.

Under 2023 expanderar vi våra horisonter genom att lansera en discgolf-avdelning, vilket ytterligare visar vårt engagemang för att erbjuda olika idrottsmöjligheter för samhället. Ambitionen för A-laget är tydlig - att klättra upp i division 1 och återigen vara en kraft att räkna med i svensk fotboll.


Västra Frölunda IF är inte bara en förening; det är en levande berättelse om dedikation, kamp och framsteg.

Välkommen till en gemenskap där vi strävar efter att återerövra vår plats i fotbollens elit och samtidigt bygga en starkare och mer inkluderande framtid för alla.

 
Våra Sponsorer